Der er en lille artikel i det nye Krop+fysik om træning af baller og bækken/hofter.

http://www.krop-fysik.dk/brug-ballerne-faa-fast-bagdel-stor-fordel/ 

I min research til artiklen blev jeg bekræftet i at der er adskillige seriøse kilder som er enige i FysioPilates’ tilgang til dette område. Til dem der vil læse mere, kan jeg bl.a. anbefale denne artikel, som er nem at læse og dertil har en fin og udførlig litteraturliste:
http://functionalresistancetraining.com/articles/re-activating-and-strengthening-the-gluteal-muscles

Desuden er der som altid spændende læsning at finde hos australske Josephine Key. I denne artikel vil I som kender FysioPilates, bl.a. genkende vores fokus på betydningen af det neutrale lændesvaj (samt en velfungerende indre core og en god diaphragmatisk vejrtrækning inden al anden træning):
http://keyapproach.com.au/2016/01/24/hamstring-problems-whats-the-cause/

I nedenstående artikel er pointen den samme – med særlig fokus på en kendt fejlstrategi, nemlig den konstant spændte bagdel, som er trukket ind:
http://keyapproach.com.au/2015/10/15/butt-clenching-and-tail-tucking-and-its-link-to-back-pain/

Som jeg tidligere har nævnt, synes jeg det er SÅ ærgerligt at se når folk træner ineffektivt eller decideret modarbejder det de egl. ønsker at opnå, og dermed måske gør deres problem større. Al den gode vilje og hårde indsats kunne give så meget mere udbytte med en kvalificeret instruktion. Lad os slå til lyd for kvalitet i fitnesstræningen!